Aanschaftips voor goede dansschoenen

1. Een schoen moet van kwalitatief goed leer of ademende kunststoffen bestaan. Hierdoor kunnen uw voeten ventileren/ademen. Goed leer vormt zich bovendien in alle richtingen naar uw voet, waardoor het soepel aanvult.

2. De zolen van dansschoenen moeten flexibel en toch sterk zijn. Er zijn verschillende zolen ( suède, rubber of leer ). De dansstijl en de vloer kunnen bepalend zijn voor de juiste keuze.

3. Schoenen moeten goed passen in de lengte, breedte en hoogte. U moet uw tenen vrij kunnen bewegen.

4. Dansschoenen, bijvoorbeeld sneakers moeten u voldoende stabiliteit en stevigheid bieden in de hiel bij het hielstuk.

5. Teken op een stuk karton de omtrek van uw blote voeten, knip dat uit en meet de lengte en de breedte op in centimeters.Vervolgens kunt u de afmetingen aan ons doorgeven en kunnen wij u beter adviseren.

6. Schoenen lopen nooit echt uit in de lengte, alleen in de breedte. Als uw dansschoenen niet gelijk comfortabel aanvoelen, heeft u voor een verkeerde maat of model gekozen.

7. Als u dansschoenen heeft besteld en gekregen, maar uiteindelijk toch twijfelt of ze geschikt voor u zijn, kunt u bij het passen ook eens over een harde ondergrond proberen te lopen. Dat geeft een ander beeld dan lopen op vloerbedekking.

8. Als u bijvoorbeeld drie maanden geleden dansschoenen bij ons besteld hebt en opnieuw een bestelling wilt plaatsen, is het toch handig om uw voeten opnieuw te meten. Doe dit regelmatig want uw voeten veranderen met het verstrijken der jaren (vooral natuurlijk bij kinderen).

9. Fixeer u echter niet op uw maat. Sommige dansmerken vallen ‘klein’ andere weer ‘groot’. Als u twijfelt, kunt u het beste altijd even contact opnemen om te vragen welke maat/merk het beste bij u past.

10. Bedenk dat uw voeten een verschillende lengte kunnen hebben; meet dus altijd beide voeten op en pas ook altijd beide schoenen.

11. Laat uw voeten eens controleren bij een voetverzorger of podoloog. U heeft eerder een (lichte) afwijking dan u denkt. Een inlegzool kan veel problemen verhelpen.

12. Train met mate op hoge hakken. Wissel dit af met lage trainingsschoentjes.

13. Vetersluitingen en klittenbanden zijn beter voor uw voeten dan andere sluitingen.

14. Er is wel een verband tussen prijs en kwaliteit, maar goede schoenen hoeven niet per definitie duur te zijn.

15.  Als u snel last heeft van verzwikkende enkels; een schoen met een goede hielkap of een goede inlegzool werkt als preventie beter dan hoge schoenen


HomeHome

Mijn winkelwagen  

(leeg)

U winkelt bij ons veilig!

voordelen dance-shoes

Nieuwe producten

Geen nieuwe producten